Kunstgave

Hundslund

 - en landsby i Østjylland

      - et godt sted at bo og leve


Kunstgave til Hundslund

 

For 12 år siden var det første gang Focusgruppen ”kunstudstilling” afholdt kunstudstilling i Hundslund Hallen. Dengang var udstillingen mest tænkt som en udstilling for de lokale kunstnere, der dengang boede i 8350 området. De første år var der omkring 20 udstillere, nu kan vi præsentere over 40 kunstnere, ikke så mange lokale, men flest kunstnere fra østjylland.


Allerede fra start lavede vi et lille overskud, som vi havde tiltænkt skulle gå til et nyt samlingslokale/forsamlingshus, som der dengang var en arbejdsgruppe der arbejde for. Siden er hallen blevet taget i brug til private fester, ved kirken er der bygget et kirkehus og ”Sirenehuset” tilbyder lokaler til private arrangementer, så behovet har ændret sig med tiden.


Derfor har vi de seneste år i takt med at overskuddet er vokset, godt kunnet tænke os at skænke et kunstværk til byen, men har manglet en velegnet plads.


Nu er pladsen der.


Skomagerhuset som er en privat pasningsordning og ejes af undertegnede, købte efter en brand, nabogrunden og etablerede henholdsvis legeplads og parkeringsplads. Derved blev der åbent op for udsynet, så man i dag kan se det gamle kapel ved Hundslund Kirke. Foran kapellet er der nu et areal med græs, hvor der kan stå en skulptur, som alle der kører gennem Hundslund kan få øje på, og forhåbentlig glæde sig over.


Den lokale kunstner Niels Ottesen, har hjemme hos sig privat en skulptur i træ, som vi har valgt skal være idé grundlag for en skulptur i rustfrit stål. Derfor har vi i samarbejde med firmaet ” Stål og Form” i Odder, nu den glæde at kunne afsløre den færdige skulptur  LØRDAG d. 27. september kl. 10, hvor vi byder på et lille glas, til dem som har lyst til at komme og være med til afsløringen.


På vegne af

Focusgruppen Kunstudstilling i Hundslund                                          Se billeder fra afsløringen her

Helle Kruse